Laatste weetjes

Einde wielercarrière

Ik heb na rijp beraad beslist een  streep te trekken onder mijn wielercarrière. Ik kan tevreden terugblikken op een periode van 15 jaar die in 2000 begon bij het team Vlaanderen2002-Eddy Merckx.

Mijn mooiste resultaten behaalde ik in het voorjaar met onder meer top tien plaatsen in topklassiekers als Luik-Bastenaken-Luik (1), Parijs-Roubaix (2), Amstel Gold Race (3), Ronde van Vlaanderen (4), en Brabantse Pijl (6).

Ook tot het behalen van de wereldtitel van Tom Boonen in 2005 en die van Philippe Gilbert in 2012 heb ik mijn bijdrage geleverd. Enkel het ontbreken van minstens één grote zege ervaar ik als een leemte op mijn palmares.

 Voor mezelf had ik uitgemaakt dat het wielerseizoen 2016 mijn laatste jaar ging worden in het profpeloton. Niet om uit te bollen. Ik denk dat ik in 2015 voldoende bewezen heb dat ik nog altijd voor de volle honderd procent leefde voor mijn sport en dat zowel mijn prestaties als mijn resultaten mochten gezien worden. Ik ben ervan overtuigd dat zulks in 2016 niet anders zou geweest zijn. Ik had zelf bepaald wanneer ik mijn laatste wedstrijd zou rijden. Dat is me echter niet gegund geworden en daarvoor wijs ik nadrukkelijk Hilaire Van der Schueren met de vinger. Op menselijk vlak heeft hij me enorm zwaar ontgoocheld. Ik meen dat ik beter verdiende na al die jaren dat we samengewerkt hebben.

Wat mijn onmiddellijke toekomst betreft, heb ik niet meteen concrete vooruitzichten. Daar maak ik me echter geen zorgen over. Dat zal zich later wel aandienen.

Ik wil bij deze heel gemeend mijn familie, mijn supporters en ook mijn supportersclub bedanken die me al die jaren gesteund hebben. Hun aanwezigheid op de barbecue, de quiz, de wedstrijden en andere evenementen heeft altijd voor de nodige stimulans gezorgd om het beste van mezelf te geven.

Een speciaal woord van dank verdienen zeker ook de advocaten Johnny Maeschalck en Kristof De Saedeleer die aan mijn zijde stonden toen ik in 2007 onterecht beschuldigd werd van dopinggebruik. Zij hebben niet gerust tot ik helemaal vrijgesproken werd. Het is uitsluitend dank zij hen dat ik toen mijn wielercarrière heb kunnen voortzetten.

Er zijn uiteraard nog mensen die belangrijk waren in mijn loopbaan, maar het zou me te ver leiden om ze allemaal te vermelden. Ik zou trouwens niet graag iemand vergeten. Daarom nogmaals mijn waardering aan iedereen die in mijn carrière van nut en betekenis geweest is.

Bjorn

 


10de Quiz Supportersclub Leukemans

Zaterdag 21 november 2015 vindt de 10de Quiz "Supportersclub Leukemans" plaats.
Deze gaat door op onze vertrouwde locatie, Feestzaal Fort-II straat 54 te Wommelgem.
Aanvang 20 uur.
Info en Inschrijven klik hier.


Björn wint de "Grote Stadsprijs Geraardsbergen"


Björn wint de "GP Jef Scherens"
Björn wint de "Ronde van Limburg"


   Provinciaal Kampioen Antwerpen 2015 

Leukemans provinciaal kampioen Antwerpen


     

 Wanty mag Parijs-Roubaix rijden


Van der Schueren: "Sterke Leukemans stemt me positief"


GP La Marseillaise 2015

 


1ste Rit - Tour du Limousin

2014