AES News » AES Audio Product Education Institute belicht akoestische voertuigwaarschuwingssystemen en autogeluidsontwerp

— Tijdens het evenement van 27 april zal de APEI een nieuw webinar presenteren waarin een belangrijk perspectief wordt belicht op de rol van audio in elektrische voertuigen —

Het AES Audio Product Education Institute (APEI) organiseert op dinsdag 27 april om 11:00 uur EDT het Automotive Audio-webinar “Vehicle Alert Systems and Automotive Sound Design”. Het Audio Product Education Institute (APEI) gaat verder op het onderwerp auto-audiotoepassingen en presenteert met trots een nieuw webinar dat een belangrijk perspectief op de rol van audio in elektrische voertuigen behandelt. Waarschuwingsgeluiden die zijn ontworpen om voetgangers te waarschuwen voor de aanwezigheid van elektrisch aangedreven voertuigen, zijn al meer dan 10 jaar een vereiste in de sector en zijn nu verplicht voor alle nieuwe elektrische en hybride elektrische voertuigen. De in 2014 goedgekeurde Europese verordening bepaalt dat: “Het geluid gemakkelijk indicatief moet zijn voor het gedrag van een voertuig en vergelijkbaar moet zijn met het geluid van een voertuig van dezelfde categorie dat is uitgerust met een verbrandingsmotor.” Maar hoe gaan autofabrikanten en technologieleveranciers om met die eisen?

Dit nieuwe APEI Automotive Audio-webinar biedt de eerste open discussie in de audiogemeenschap van akoestische voertuigwaarschuwingssystemen (AVAS) en extern geluidsontwerp van auto’s. In deze sessie worden de belangrijkste kenmerken besproken waarmee rekening moet worden gehouden bij audioverwerking in audiotoepassingen voor auto’s en ook hoe connectiviteit en netwerkprotocollen een rol spelen bij de keuze van het platform. De sessie zal ook verdere DSP-keuzes en opkomende vereisten onderzoeken, zoals voor spraakinteracties, AI/ML en ruimtelijke verwerking.

Terwijl OEM’s in de auto-industrie racen om hun eigen individuele audio-identiteit te definiëren, verwelkomt Roger Shively (JJR Acoustics, LLC) APEI’s Automotive Pillar Chair presentaties en een paneldiscussie met drie experts uit de auto-industrie, die hun ervaringen delen met automerkgeluid en het algemene ontwikkelingsproces . In deze sessie zullen we luisteren naar Jeroen Lanslots (Product Manager) en Agnieszka Oltarzewska (Product Manager Acoustics) bij Siemens Digital Industries Software, in België, samen met Dr. Markus Bodden, de oprichter en CEO van Neosonic, een Duits bedrijf dat actief is in de gebied van Active Sound Design voor de auto-industrie.

Alle panelleden en presentatoren hebben uitgebreide ervaring in experimentele akoestiek voor automobieltoepassingen, het beheren van hardware- en softwareoplossingen voor akoestische analyse, geluidskwaliteit en materiaaltesten. Het webinar behandelt de verschillende perspectieven van voertuigaudio, van geluid voor elektrische voertuigen tot audiomerkidentiteit.

Webinarregistratie: audioproducteducationinstitute.org/acoustic-vehicle-alert-systems-avas-and-automotive-soun…

Meer informatie

CreditSource link

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Bjornleukemans
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0